Meister Cody – Talasia

Ett matematisk träningsspel för elever upp till årskurs 4. Spelet är utvecklat i Tyskland och finns i dagsläget översatt till engelska. Skollogopederna jobbar nu med att prova ut den engelska versionen på svenska elever och i förlängningen finns planer på att översätta materialet till svenska.

Innan spelet påbörjas genomförs ett 40 minuters screeningtest som tydliggör individuella styrkor och svårigheter. Träningen består av 30 minuters spel, 5 dagar i veckan under 6 veckor. Spelet består av en animerad berättelse där ett nytt spännande kapitel inleder och avslutar varje träningspass. Svårighetsgraden anpassas automatiskt för varje elev utifrån resultaten på screeningtestet och sedan kontinuerligt efter resultaten från varje spelsession. De matematiska uppgifterna varierar också mellan årskurserna. Lärare och föräldrar har möjlighet att följa utvecklingskurvan för varje elev då framstegsrapporter skickas via email.

Träningsprogrammet är baserat på ett projekt som kallas CODY som drivs av Institutet för Psykologi vid Universitetet i Münster och fyra års vetenskapliga studier ligger bakom detta program. Finansiell support ges av det tyska departementet för utbildning och forskning och projektet beviljades ytterligare ett bidrag som sträcker sig till slutet av 2016. Detta möjliggör en fortsatt utveckling av produkten i samarbete med lärare, barn och föräldrar. Undersökningar av inlärningseffekten har visat att efter 6 veckors träning ökade användarnas räkneförmågor med 158%.

Kostnaden för att använda Meister Cody – Talasia är i dagsläget 19,95€ (ca 179 kronor) för en privatlicens. Skollicenser kostar 2€ (ca 18 kronor) per elev.

 

För mer information, besök Meister Codys engelskspråkiga hemsida här.

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/79/205479/skollogopederna.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399