Sagoträdet

Sagoträdet är ett inkluderande träningsmaterial för flerspråkiga barn i förskoleåldern. På ett lekfullt och roligt sätt följer vi syskonen Fatima och Lo som blir bekanta med det kloka Sagoträdet. Sagoträdet besvarar barnens alla frågor genom att berätta en saga. Träningsmaterialet är utarbetat av logopeder och förankrat i aktuell forskning gällande andraspråksinlärning.

 

Text och bild exponeras mot en vägg och barnen bjuds in att aktivt delta i berättandet. Till varje kapitel hör strukturerade övningar med stark anknytning till sagans innehåll. Alla språkliga områden berörs i materialet, till exempel språkförståelse, ordförråd, grammatik, uttrycksförmåga och ljudmedvetenhet. Metoden och materialet kan användas både i barngrupp och för individuell träning. Materialet är även lämpligt att använda för barn med språkstörning.

 

För information om kommande utbildning, tryck här.

 

1

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/79/205479/skollogopederna.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399